17. 02. 2019
avtomatizacija, BusinessConnect, cosylab, digitalizacija

Marg bo digitaliziral Cosylab

Cosylab, ki z razvojem kontrol za jedrske pospeševalnike delcev sodi v sam svetovni vrh, je za digitalizacijo svojega poslovanja izbral Marg, vodilno podjetje na področju digitalizacije poslovanja v Sloveniji. Marg bo do konca letošnjega leta za Cosylab vzpostavil certificiran elektronski dokumentni sistem BusinessConnect, ki bo družbi omogočil popolno digitalizacijo delovnih postopkov.

»Da so naše rešitve prepričale Cosylab, ki je eno izmed najuspešnejših slovenskih visokotehnoloških podjetij, je za nas zagotovo veliko priznanje. Cosylab je našo rešitev BusinessConnect prepoznal kot najbolj ustrezno za digitalizacijo njihovih vsebin in avtomatizacijo delovnih postopkov. Našemu novemu partnerju bomo omogočili, da se bo lahko še bolj osredotočil na jedro svojega poslovanja. Rešitve Marg bodo Cosylabu med drugim olajšale in pohitrile poslovanje, zaposleni pa bodo z BusinessConnect med drugim dobili tudi hiter dostop do ključnih dokumentov na enem mestu,« je sodelovanje komentiral Grega Bernard, direktor družbe Marg.

»Za dokumentni sistem BusinessConnect podjetja Marg smo se odločili zaradi njegovega intuitivnega uporabniškega vmesnika, visoke funkcionalne zmogljivosti brez potrebnega dodatnega razvoja in posledično zaradi hitre uvedbe. Prepričala nas je tudi izredna kompetentnost Margovih kadrov. To v našem podjetju še posebej cenimo,« je povedal dr. Jože Dedič, direktor operative v Cosylab.

Preko dokumentnega sistema BusinessConnect bodo zaposleni v Cosylab digitalno upravljali, potrjevali, podpisovali in shranjevali različno poslovno dokumentacijo. Podprti bodo vhodni in izhodni dokumentni tokovi, pogodbena dokumentacija, potrjevanje knjigovodskih listin, kadrovski dokumenti in ponudbena dokumentacija. Dovršeno sobivanje informacijskih sistemov BusinessConnect in MS Dynamics NAV bo omogočilo samodejno prenašanje podatkov med sistemoma, kar bo še dodatno prispevalo k enostavnosti in transparentnosti uporabe. Z rešitvijo bodo dobili urejeno dokumentacijo skladno z internimi pravili poslovanja ter digitalni arhiv.

O podjetju

Marg je vodilno podjetje na področju digitalizacije poslovanja v Sloveniji, pri digitalni transformaciji pa je doslej pomagalo že več kot sto različnim podjetjem, ustanovam in organizacijam. Stranke s pomočjo rešitev Marg trenutno popolnoma digitalno obvladujejo več sto milijonov dokumentov, na katerih izvedejo več sto tisoč akcij in digitalnih podpisov dnevno.

Sodobne tehnologije in rešitve BusinessConnect, GovernmentConnect, JusticeConnect in TeamStore, ki jih je razvil Marg, aktivno uporablja več deset tisoč uporabnikov iz velikih poslovnih sistemov in organizacij kot so Skupina HSE, Banka Slovenije, Skupina Helios, ELES, Adriatic Slovenica, Finančna uprava Republike Slovenije, Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja…

Marg je del skupine Adventura holding, ki investira v večinske deleže perspektivnih podjetij, ki jih želi poslovno in finančno prestrukturirati, razširiti njihovo poslovanje in jih popeljati v prihodnost.